Paliwo, skażenie i inne uwagi
Z tego co zauważyłem to paliwo jest spalane niezależnie od masy.
Proponuję nadać masę każdemu elementowi statku, w tym paliwo i tlen i spalanie paliwa byłoby zależne od łącznej masy statku. Tak jak jest w rzeczywistości

Obecny system odkażania jest nieco niejasny. Początkujący nie wiedzą jaki będzie koszt odkażenia, dopóki go nie zrobią. Może to zrujnować niejednego newbie

Wyskakujące okienko z tekstem <koszt odkażenia wynosi X - kontynować> zlikwidowałoby ten problem. Niejasne jest też to w jaki sposób działa Decon, może chociaż dorzucić małą informację? Ewentualnie wyświetlić też czas odkażenia za jego pomocą.
Bardzo przydałaby się lepsza mapka, najlepsza byłaby w 3D. Wiem że to niełatwe, ale obecna jest mocno nieczytelna i myląca.
Myślę że ciekawiej byłoby gdyby instniejące w grze surowce były używane do produkcji modułów statków. Ceny surowców mogłbyby być wyższe, dodałbym rzadkie pierwiastki jak german, polon, osm czy pierwiastki nie występujące na Ziemi, uzyskiwane tylko sztucznie w reakcjach jądrowych (czytaj DROGIE) lub takie których jeszcze nie znamy. Ciekawym pomysłem jest także pozyskiwanie ciekawych substancji w obcych organizmów zamiast badać takie cechy jak ich długość czy kolor, których przecież badać nie trzeba, widać je gołym okiem.
Magazyn jest przydatną rzeczą, fajnie by było by był dostępny dla początkujących graczy (czytaj dużo tańszy

Mógłby być rozwijalny tak jak inne moduły.